Millioner til robotter

Innovationsfonden har lanceret et nyt program, hvor fonden nu kan investere helt op til 5 millioner kroner i nyskabende ideer.

Det kan være til et nyt produkt, en ny service, der ikke er på markedet i dag eller en forbedring af en proces, der skaber bedre konkurrenceevne. Innovationsfonden har lanceret et nyt program, hvor fonden nu kan investere helt op til 5 millioner kroner i nyskabende ideer.  I dag er der infomøde på SDU om mulighederne i InnoBoost.

Målrettet små og mellemstore virksomheder

Det er et program målrettet små og mellemstore virksomheder og støtter vidensbaserede virksomhedsprojekter. Det kan f.ek.s være en virksomhed, der vil samarbejde med et universitet om at udvikle deres produkt eller sætte noget innovation ind i deres processer. Baggrunden er at det er svært at finde kapital – især for startup-virksomheder.

Det er et program, der spænder ret vidt og man kan søge mellem 50.000 og 5 millioner kroner

 

Det er et program, der spænder ret vidt og man kan søge mellem 50.000 og 5 millioner kroner, siger Søren Jensen, der er faglig teamleder for InnnoBooster-programmet.

Stor interesse og søgning

Siden lanceringen af InnoBooster 1. august har Innovationsfonden oplevet en stor interesse og søgning. En af de virksomheder, som har søgt er WallMo i Odense. Selskabet udvikler en montagerobot, der kan løfte og montere større bygningselementer som f.eks vægpaneler i større bygninger.

De har søgt om 500.000 kroner til dels at lave et betjeningspanel og dels at køre tests igennem for at få NCE-mærkning til de eruopæiske normer.

Hvis ikke, vi havde fået pengene, var vi enten gået i stå eller blevet forsinket

- Hvis ikke, vi havde fået pengene, var vi enten gået i stå eller blevet forsinket, siger direktør Lars Andresen. WallMo er på kanten til at tage den første model i brug på en byggeplads og markedsfører produktet til næste år.

Der er mulighed for at søge penge i fonden frem til og med den 8. december, hvor der bliver lukket for ansøgninger. Innovationsfonden åbner igen for ansøgninger den 15. februar.

 

Innovationsfonden er klar til at give op til 5 millioner kroner til virksomheder med ide til et nyt produkt, en ny forbedret robotprocess.

Oversigt

    Oversigt