I det fynske folks tjeneste

Millioner til robotvirksomheder med vokseværk

Syddansk Vækstforum har investeret 10 millioner kroner i et Scale-up elitetræningscenter for robotvirksomheder med vokseværk. Foto: Jonas Mattson

Syddansk Vækstforum har investeret 10 millioner kroner i et nyt Scale-up Denmark elitetræningscenter, som skal hjælpe unge robotvirksomheder med vækstpotentiale til at vokse sig store på rekordfart.

Mandag er der lavet en aftale mellem konsortiet bag Scale-up Denmark og dem, der skal drive centeret; Væksthus Syddanmark, Teknologisk Institut og Odense Robotics ved Udvikling Fyn.

Elitetræningscenteret er en del af det landsdækkende initiativ Scale-up Denmark, som giver virksomheder med et ekstraordinært vækstpotentiale adgang til stærke faglige miljøer og intensiv træning. 

- Vi er rigtig stærke inden for robotteknologi i Syddanmark, og med det nye elitetræningscenter har vi et rigtig godt tilbud til virksomhederne. Samtidig understøtter centeret et område, som er i voldsom vækst og har et stort globalt potentiale, siger formand for Syddansk Vækstforum og Region Syddanmark, Stephanie Lose (V).

Endnu et Scale-up elitetræningscenter
I Syddanmark er der på nuværende tidspunkt etableret Scale-up elitetræningscentre inden for energieffektive teknologier, offshore industri og sundheds- og velfærdsteknologi. 

Med den aftale, der nu er indgået inden for robotteknologi, er der nu også en god scale-up mulighed for de mange nye og lovende robotvirksomheder. 

Læs også Robotindustrien skriger efter veluddannet arbejdskraft

- Hos MiR kan vi kun bakke op om, at Scale-up Denmark nu også får et elitetræningscenter med fokus på robotteknologi. I Danmark øjner robotbranchen store muligheder i disse år, og et initiativ som Scale-up Denmark kan bidrage til, at de virksomheder, der netop står på spring med den gode ide og et stort vækstpotentiale, får chancen for at indgå i elitetræningscentret og hurtigt skalere deres vækst, siger CEO Thomas Visti, Mobile Industrial Robots.

- Vi ser frem til, at vi nu har et Scale-up elitetræningscenter inden for robotteknologi, hvor vi løfter virksomhederne op i superligaen. Initiativet bygger oven på Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi i Odense, hvor vi allerede arbejder målrettet med at fostre start-ups, siger direktør for Produktion ved Teknologisk Institut, Anne-Lise Høg Lejre.

Fakta om Scale-up Denmark

• Scale-up Denmark er et landsdækkende treårigt vækstinitiativ, som de fem regioner og Erhvervsstyrelsen samarbejder om.
• Det er målet med Scale-up Denmark, at mere end 355 særligt lovende virksomheder vokser sig store og skaber over 1.200 nye arbejdspladser og en meromsætning på omkring 2 milliarder kroner i løbet af fem år. 
• For at nå i mål er der etableret regionale træningscentre, der er baseret på de regionale specialiseringer og styrker. Initiativet tager altså afsæt i en ”arbejdsdeling” mellem regionerne.
• Det er de bedste nationale og internationale virksomheder med potentiale til at udvikle sig til vækstvirksomheder inden for forretningsområderne, der rekrutteres til træningscentrene. 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.