Millionerne vælter ind fra broen

Trafikken på Storebæltsbroen steg sidste år, og det betød at selskabet Sund & Bælt tjente 122 millioner kroner mere end året før.

29.766 biler i døgnet eller 10, 9 millioner biler i hele 2012. Sådan lyder statistikken for biltrafikken over Storebæltsbroen. Det betød at Storebæltsbroen fik sit næstbedste år nogensinde, kun overgået i 2008.

Den stigende biltrafik på broen betød, at Sund & Bælt i 2012 fik et overskud på lidt over én milliard kroner. Indtægterne var på 2,5 milliarder kroner og det er 122 millioner kroner bedre end sidste år.

- Set i lyset af de svage økonomiske konjunkturer er det meget tilfredsstillende, at vi kommer ud af året med et større overskud end forventet. Trafikken har generelt vist faldende tendenser hen over året, og sommerferietrafikken blev påvirket af konkurrence fra færgerne. Alligevel steg trafikken mere end ventet, og det betyder, at 2012 blev det næst bedste år i broens historie kun overgået af 2008, siger Sund & Bælts adm. direktør Leo Larsen.

For A/S Storebælt betyder årets resultat, at selskabet afdrager 1,6 milliarder kroner på gælden. Tilbagebetalingstiden er uændret i forhold til 2011 og udgør 31 år, og gælden ventes at være betalt i 2029.

Oversigt

    Oversigt