Millionkrav mod Fyns Amt

Fynske landmænd er klar til stævne Fyns Amt for mellem fem og ti millioner kroner, fordi amtet har forsinket tilladelserne til flere store svinebrug. En landmand fra Broby har netop rejst en prøvesag med krav om en erstatning på 400.000 kr.

-

Fynske landmænd er klar til stævne Fyns Amt for mellem fem og ti millioner kroner, fordi amtet har forsinket tilladelserne til flere store svinebrug. En landmand fra Broby har netop rejst en prøvesag med krav om en erstatning på 400.000 kr. Det skriver Fyns Amts Avis torsdag.


Svineproducent Tom Østrup Kristensen fra Ståby har fået udsat en udvidelse af sin svineproduktion, fordi amtet først vil have udarbejdet en VVM-redegørelse.


Tom Østrup Kristensen mener, at kravet om VVM-redegørelsen og langsom sagsbehandling har kostet ham 400.000 kr., og han kræver at amtet betaler hans udgifter. Hvis ikke amtet vil betale, er Det Fynske Landbocenter klar til at stævne Fyns Amt.


Landboforeningerne føler sig sikre på at vinde en eventuel retssag, og er efterfølgende klar med nye retssager fra fynske svineproducenter.


\"Vi vil kræve noget, der ligner fem til ti millioner kroner,\" siger Peter Skjødt fra Det Fynske Landbocenter til Fyns Amts Avis.


Sagen fra Ståby bliver behandlet af Naturklagenævnet 11. juni.  

Oversigt

    Oversigt