I det fynske folks tjeneste

Millionrøver blev fældet af Ipod-tyveri

Den 29. december 2008 røvede tre mænd en pengetransport på rastepladsen Kildebjerg Nord. Udbyttet blev på 4,8 mio. kr.

En 37-årig mand tilstod mandag ved Retten i Odense sin andel i det største røveri på Fyn, nemlig røveriet af fem millioner kroner fra en pengetransport på en rasteplads ved Odense i december 2008.

- Det er aldrig for sent at blive indhentet af sin kriminelle fortid, siger anklager Kirsten Fischer fra Fyns Politi. 

Politiet havde egentlig opgivet af få fat i manden, men et banalt tyveri ledte politiet på sporet af hans medvirken til røveriet 29. december 2008. 

Det skete på rastepladsen Kildebjerg Nord vest for Odense mod en pengetransport fra Dansk Værdihåndtering. Røverne udløste en røgbombe ved pengetransporten, da chaufføren var på vej tilbage
fra et ærinde.

Hun blev grebet om halsen og lagt ned af en røver, mens to andre tømte pengetransporten for 4,8 millioner. Politiet kom i kontakt med den 37-årige i forbindelse med en mistanke om våben, som holdt stik: Han lå inde med tre pistoler, to jagtrifler og en maskinpistol.

Men også en Ipod, der viste sig at være stjålet fra den bil, røverne anvendte under røveriet. Med Ipod'en i hånden kunne politiet nagle manden til røveriet. Han får sin dom om en uge.

To andre mænd blev i marts sidste år idømt 7 og 11 års fængsel for røveriet og dertil narkohandel. De to blev fældet af et anonymt tip.

/ritzau/

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.