Milliontyveri: Nu bliver møblerne droppet

Slut med designermøbler på Byggecenteret i Middelfart. I weekenden løb tyve med 70 designerstole. Nu har ledelsen fået nok og dropper det dyre inventar.

Stole for 1,3 mio. kr

Det er allersidste dag med dyrt design i Byggecentret i Middelfart. Gennem de seneste tre år har centret haft utallige indbrud og mistet mindst 240 Arne Jacobsensstole til en værdi af 1,3 millioner kroner.

- Det er slut nu. Vi har besluttet, at vi slet ikke ville have Syveren og Svanen, og hvad vi ellers har, længere, fortæller direktør Steen Bonde.

Det handler ikke kun om, at det er dyrt med reparationer efter indbruddet, forsikringer og selvrisiko og indkøb af nye møbler.

- Det er enormt utrygt for mit personale, som aldrig ved om de skal passe på en tyveknægt rundt om hjørnet, når de går hjem, som den sidste mand om natten. Og første mand om morgenen ved ikke, om der er stole nok i restauranten til at servere morgenmad for vores gæster. Det gider vi simpelthen ikke mere, siger Steen Bonde, der fortæller, at stolene nu bliver solgt.

Tryghed

- Det er ærgerligt, at vi mister møblerne, for det er noget vi er stolte af. Men personligt vil det måske give noget tryghed for mine kolleger og jeg, at vi får noget ro i vores hus, fortæller en af de ansatte, Irene Aamand.

En læderbetrukken Syveren af Arne Jacobsen koster knapt 5.500 kr.

Oversigt

    Oversigt