Mindre cikane på gågaden

I fremtiden blev der mindre behov at gå zig-zag på gågaden for at undgå at blive stoppet.

For butiksejere, cityforeninger og borgere rundt om i landet er trætte af de såkaldte gadehververe eller facere. Facerne vil nu selv sørge for, at de ikke står for mange på samme sted. 
 
Det blev konklusion på et dialogmøde i Fredericia tirsdag, hvor ISOBRO - Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation - havde inviteret cityforeninger, kommunale repræsentanter og politi fra landets fire største byer.

Fremover vil det være muligt at se på organisationens hjemmeside, hvor farcerne er. Og så er det op til koordinationsgruppen at sørge for, at der ikke lige pludselig står fem forskellige organisationer på samme sted.

- Men der var en god dialog i dag. Jeg er særlig positiv over for, at jeg nu med sikkerhed ved, at der kun kommer 12-14 facere på hele Fyn. Folk synes jo, at det er irriterende at blive kontaktet fire-fem gange på en indkøbstur, men det bliver reguleret nu, siger Lone Skjoldaa, citychef i Odense til Ritzau.

For fem år siden var der 18 organisationer på gaderne i Danmark. I dag er der fem. Og lige nu arbejder der omkring 40 facere i Danmark - hovedsageligt i de større byer. I højsæsonen stiger det antal til det dobbelte.

Oversigt

    Oversigt