I det fynske folks tjeneste

Mindre fiskekvoter

Der bliver 27 færre dage næste år, hvor fiskerne må fange torsk. Til stor utilfredshed for den fynske formand for bælternes fiskeriforening. Torskekvoten skæres ned med 10%.

Torskekvoten beskæres med 10%

- Det er ærgerligt, at kvoterne sættes ned. Især fordi det først og fremmest er fordi, man har mistanke om at der sker ulovligt fiskeri. Det burde man bekæmpe i stedet for, siger Allan Buch til TV 2/FYN.

Spild af tid

Som formand for bælternes fiskeriforening har han siddet med i et af EU-kommissionens rådgivende regionale råd. Her har han været med til at foreslå, at fiskerne for fremtiden selv må planlægge, hvornår de vil være på havet.
 
Men da EU's fiskeriministre tirsdag aften blev enige om de nye kvoter, fastholdt de den gamle ordning med "lukkedage" d.v.s. bestemte dage, hvor fiskerne skal stoppe deres fiskeri.
 
- Det er jeg rigtig irriteret over. Så har vores arbejde været spild af tid, siger Allan Buch om den beslutning.
 

Mange lukkedage

I 2007 må der ikke fiskes torsk i april måned, samt den første uge af januar. Der ud over skal man i Danmark blive enige om at placere yderligere cirka 80 "lukkedage".

De mange perioder uden fiskeri er heller ikke fødevareministerens kop te.

- Jeg er ikke glad for disse lange lukkede perioder. Derfor er det positivt, at Rådet gav sin tilslutning til, at vi arbejder videre med det danske forslag om indførsel af havdage i Østersøen fra 2008. Sammen med den Ny Regulering vil det betyde, at den enkelte fisker selv vil kunne planlægge sit fiskeri, siger Hans Chr. Schmidt.