I det fynske folks tjeneste

Mindre i løn hos Inspiration

Ansatte i isenkræmmerkæden Inspiration, der i juni blev overtaget af det Odense-baserede L'easy, skærer i lønnen for de ansatte.

Medarbejderne i den landsdækkende isenkræmmerkæde med butikker i bl.a. Odense og Svendborg går 1. august ned i løn. Det sker for at redde arbejdspladser.

1000 kroner om måneden

Isenkrammerkæden Inspiration tæller 50 butikker og 450 ansatte og blev i juni overtaget af L'easy-kæden, der ejes af den fynske milliardær Niels Thorborg.

Lønnedgangen rammer samtlige medarbejdere, fra øverste direktør til yngste weekendhjælper bekræfter isenkrammerkæden over for DR Sjælland.

De menige medarbejdere går omkring 1.000 kroner ned i løn om måneden, mens cheferne kan se frem til en betydelig større lønnedgang, oplyser DR Sjælland.

Glæder ikke alle butikker

Kædechef i Inspiration Peter Zinck oplyser til TV2/FYN, at der er en aftale, der er indgået i januar. Det fynske L'easy overtog Inspiration i juni.

Han præciserer også, at lønnedgangen svinger for de enkelte menige ansatte.

Aftalen gælder kun for de 41 Inspirations-butikker som kæden selv ejer, mens de ni associerede butikker, der er ejet lokalt, ikke er med i aftalen.

Ved du noget? Så send os et tip