I det fynske folks tjeneste

Mindre læder i sko rammer fynsk garveri

Garveriet Scan-Hide på Sydfyn modtog over en million huder i det seneste regnskabsår.

Scan-Hide ejet af Danish Crown ramt af mindre salg og lavere afregningsspriser. Skobranchen bruger bl.a. mindre læder i skoene.

Landets største garveri, Scan-Hide i Vester Skerninge, måtte sidste år notere et dyk i salget af forarbejdet læder med 32 millioner kroner.

Og det skyldes blandt andet skoproducenternes luner.

Skobranchen er verdens største læder-forbruger, og branchen valgte sidste år at bruge mindre læder i skoene. Formentlig har det spillet en rolle for skoproducenternes tilbageholdenhed, at læderpriserne de seneste år har været helt i top.

Til gengæld faldt hele markedet for huder med 30-40 procent i sommeren 2015, og også  markedet for læder til møbelindusrien mangler momentum i både USA og Europa.  

Omsætningen i Vester Skerninge, der blev på 691 millioner kroner, blev dog ikke efterfulgt af et tilsvarende dyk i indtjeningen.

Tværtimod steg overskuddet før skat fra  22 til knap 26 millioner kroner.

De europæiske garverier kan nemlig opnå højere priser end de øvrige virksomheder i den internationale hudebranche.

Det skyldes bl.a., at man sælger inden for luksusnicher som bil- og møbelbranchen og generelt lever op til de krav om miljø- og bæredygtighed, som forbrugerne kræver på det europæiske marked.  

Scan-Hide modtog sidste år over en million huder, og man forarbejdede 402.000 huder svarende til otte procent flere end året i forvejen.

Scan-Hide beskæftiger112 medarbejdere og man forventer, at der også vil være nok at lave i indevæende regnskabsår.

Det kræver imidlertid tilpasning til de omskiftelige vilkår i branchen. Udover at der er hård konkurrence, er der stagnation på det russiske marked, i Brasilien og Kina.

Antallet af slagtninger forventes at falde, og samtidig ventes afsætningspriserne at stige, men den tendens vil til gengæld blive udfordret af erstatningsprodukter for læder, oplyses det i ledelsesberetningen.

Scan-Hide havde ved regnskabsårets udgang en formue - egenkapital - på 41 millioner kroner.

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.