I det fynske folks tjeneste

Mindre snyd med jordbær-plukkere

Skattecenter Svendborg har tjekket 4 større sydfynske jordbæravlere.

En kontrolaktion mod 4 større sydfynske jordbæravlere viser, at der er mindre snyd med arbejdskraft end tidligere.

Jordbærsæsonen har i de foregående år nærmest været ensbetydende med sort- og illegal arbejdskraft på jordbærmarkerne. Det er i hvert fald hvad SKAT kunne konstatere både i 2006 og 2007.

Derfor har Skattecenter Svendborg gennemført kontrolaktioner på markerne. Og i år lyder der nye toner fra SKAT.

- De seneste dage har vi i det sydfynske besøgt 4 større jordbæravlere, både i de tidlige morgentimer og om aftenen, og vi må konstatere, at forholdene ikke er så kaotiske som i tidligere år, siger afdelingsleder Tania Rasmussen fra Skattecenter Svendborg.

Medarbejdere fra Skattecenter Svendborg har ved besøg hos de 4 jordbæravlere været i kontakt med ca. 100 ansatte. Hovedparten af de ansatte jordbærplukkere er østeuropæere, primært fra Letland og Litauen.

Og skattefolkene har i år kunnet konstatere, at forholdende for de ansatte stort set er i orden.  Kontrolbesøgene har derfor ikke givet anledning til særlige påtaler.

-  Med de 4 kontrolbesøg er vi dog ikke færdige hos bæravlerne i det sydfynske. Vi fortsætter kontrolaktionerne hen over sommeren, men vi håber, at tendensen viser sig at holde stik hele raden rundt, siger Tania Rasmussen.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.