I det fynske folks tjeneste

Mindre snyd med jordbær-plukkere

En kontrolaktion mod 4 større sydfynske jordbæravlere viser, at der er mindre snyd med arbejdskraft end tidligere.

Skattecenter Svendborg har tjekket 4 større sydfynske jordbæravlere.

Jordbærsæsonen har i de foregående år nærmest været ensbetydende med sort- og illegal arbejdskraft på jordbærmarkerne. Det er i hvert fald hvad SKAT kunne konstatere både i 2006 og 2007.

Derfor har Skattecenter Svendborg gennemført kontrolaktioner på markerne. Og i år lyder der nye toner fra SKAT.

- De seneste dage har vi i det sydfynske besøgt 4 større jordbæravlere, både i de tidlige morgentimer og om aftenen, og vi må konstatere, at forholdene ikke er så kaotiske som i tidligere år, siger afdelingsleder Tania Rasmussen fra Skattecenter Svendborg.

Medarbejdere fra Skattecenter Svendborg har ved besøg hos de 4 jordbæravlere været i kontakt med ca. 100 ansatte. Hovedparten af de ansatte jordbærplukkere er østeuropæere, primært fra Letland og Litauen.

Og skattefolkene har i år kunnet konstatere, at forholdende for de ansatte stort set er i orden.  Kontrolbesøgene har derfor ikke givet anledning til særlige påtaler.

-  Med de 4 kontrolbesøg er vi dog ikke færdige hos bæravlerne i det sydfynske. Vi fortsætter kontrolaktionerne hen over sommeren, men vi håber, at tendensen viser sig at holde stik hele raden rundt, siger Tania Rasmussen.