Mindre sygdom sparer regionen millioner

De ansatte i Regions Syddanmarks sociale tilbud har gennem de sidste to år mindsket deres sygdomsfravær, og det har sparet regionen næsten syv millioner kroner.

Region Syddanmarks medarbejdere på socialområdet er mindre syge i 2013 end de var i 2010 - og det har sparet regionen 6,9 millioner kroner i ekstraudgifter.

- Der er ingen tvivl om, at det store fald i sygefraværet er med til at sikre, at vores tilbud bevarer en fornuftig økonomi, og samtidig betyder mindre sygefravær, at vi kan fastholde en høj standard og sikre en god kvalitet i forhold til servicen til borgerne, siger Jacob Stengaard Madsen, socialdirektør i Region Syddanmark .

En af forklaring på det faldende sygdomsfravær blandt de ansatte på socialområdet er ifølge Jacob Stengaard Madsen, at der har været tættere kontakt mellem ledelsen og medarbejderne ved sygdom. Samtidig har socialledelsen i Region Syddanmark haft sygefravær som et særligt fokus.

- Jeg er meget stolt over, at vores sociale tilbud har formået at sænke sygefraværet på trods af, at vi netop har været igennem en stor omstrukturering - det er ganske enkelt imponerende. Det betyder også, at vi har undgået den trælse ekstraregning, som sygemeldingerne ville føre med sig, siger han.

Medarbejderne på de sociale tilbud arbejder til dagligt med alt fra udviklingshæmmede personer med en dom til borgere, der har flere psykiatriske problemstillinger.

Sygdomsfraværet blandt de ansatte på de sociale tilbud har typisk været højere end på eksempelvis Region Syddanmarks sygehuse, men det er altså nedbragt fra 7,2 procent til 6,2 procent i årene fra 2010 til 2012.

Oversigt

    Oversigt