Hip Hurra: The Minds of 99 fylder fire år i dag

Det danske band The Minds of 99 spiller lørdag på Tinderbox. Efterfølgende skal de fejre bandets fire års fødselsdag.

Det er ikke kun dagens koncertgæster, som The Minds of 99 skal fyre den af for. De skal nemlig ud og fejre sig selv bagefter koncerten. The minds of 99 blev dannet 25. juni 2012 afslører bandets forsanger og har dermed fødselsdag i dag. 

- Det er fire år siden, at vi dannede The Minds of 99 i et sommerhus på Fanø, siger forsangeren Niels Brandt. 

De har ikke tænkt sig at gøre noget specielt ud af fødselsdagen til koncerten, men derfor kan Tinderbox-gæsterne alligevel godt regne med, at det bliver en fest, når de seks gutter skal spille på Rød Scene lørdag eftermiddag. Deres koncerter plejer at være kendt for at være meget nærværende. 

- På festivaler er der en stor chance for, at mange er havnet tilfældigt ved koncerten, så det gælder jo om at række bredt og være så gode som man nu kan,  siger Jacob Bech-Hansen. 

- Du har også øvet dig idag, indskyder Niels Brandt. 

- Ja, jeg har øvet mig ekstra meget af netop den grund, tilkendegiver Jacob Bech-Hansen, bandets synthesize-master. 

- Vi hader selv, de der koncerter, hvor man føler, at man skal klappe med hvert halve minut. Det er også irriterende, hvis man bare har lyst til at stå og se en koncert. Vi gør, hvad der er bedst på dagen, siger Niels Brandt. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Vi nulstiller os selv 

The Minds of 99 brød for alvor igennem den danske lydscene med sangen "Det er Knud, som er død".  Digtet er oprindeligt skrevet af Tom Kristensen i 1933 som en nekrolog over polarforskeren Knud Rasmussens død. Måden de finder inspiration på adskiller sig ikke meget fra mange andre store rockbands. 

- Vi plejer, at nulstille os selv ved at drikke et par flasker vodka. Så har vi anden dagen, der er vi ultra deprime. Og så på tredje dagen, der begynder fantasien at flyde, siger trommeslageren Louis Clausen. 

Adspurgt fortæller bandet, at de allerede har set det band, som de helst ville se på årets Tinderbox. 

- Vi kørte her over i torsdags for at se Rammstein, siger Niels Brandt. 

- Det er første gang, at vi er taget over før til en festival. Det (red. Rammstein) var fucking awesome, siger Louis Clausen. 

Se hele interviewet med The Minds of 99 ovenfor og uddrag fra koncerten herunder. 

 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt