Hurtige biler skaber støj langs fynsk motorvej: Nu vil transportministeren drøfte lavere hastigheder

Transportminister Benny Engelbrecht (S) er klar til at se på, om lavere hastighed kan afhjælpe støj langs motorvejene, og det glæder Støjgruppen Odense S og SØ. De håber på, at det kan føre til en midlertidig løsning på støjproblemet langs den fynske motorvej.

For lidt over en ugen siden blev hastigheden sat op fra 110 til 130 kilometer i timen på en strækning på Fynske Motorvej mellem Odense og Nyborg. Og det var de ikke begejstret for i den lokale støjgruppe. 

Siden da er larmen fra bilerne nemlig blevet værre, fortæller Lene Bechgren, der er medlem i Støjgruppen Odense S og SØ.

- De, der bor langs strækningen, siger, at støjen er blevet værre. Den er blevet specielt værre i weekenderne, hvor der ikke er lastbiler. Så kører bilerne hurtigere, og larmen er højere.

Det kan der dog muligvis blive gjort noget ved i fremtiden.Transportminister Benny Engelbrecht (S) er klar til at se på, om hastighedsbegrænsninger kan afhjælpe støj. 

Potentiel løsning i pilotprojekt

I et svar til Transportudvalget skriver ministeren, at man på Holbækmotorvejen har lavet et pilotprojekt, hvor man nedsatte hastigheden for at se, om det dæmpede støjen. Evalueringen af det projekt vil han nu drøfte med partierne bag Infrastrukturplanen, der blev vedtaget tidligere på året. 

Den udmelding glæder Lene Bechgren. Hun håber på, at man også ved E20 syd om Odense kan lave midlertidige hastighedsbegrænsninger på et tidspunkt. Ihvertfald indtil man har fundet en mere permanent løsning på støjproblemet.

- Vi vil være glade for alt, der kan nedsætte støjen. Det er ikke særlig rart at bo i den her trafikstøj. Men hvis man nedsætter hastigheden permanent, vil jeg da være ked af det, for trafikken skal jo afvikles. Det kan dog godt være en mulighed lige nu og her, indtil de får lagt noget asfalt på og sat noget støjhegn op, siger Lene Bechgren.  

I svaret til Transportudvalget skriver ministeren desuden, at brugen af såkaldte Støj-stærekasser langs motorveje også ville være interessante at se nærmere på. Støj-stærekasserne sikrer, at den skiltede hastighed overholdes.