I det fynske folks tjeneste

Minister afventer analyse af TV2

Kulturministeren vil ikke forholde sig til brugerbetaling på TV2. Det kræver politisk enighed, hvis rammerne skal ændres, siger hun. S og DF afviser på forhånd.

Skal der indføres brugerbetaling på TV2 - eller gennemføres andre ændringer i rammerne for TV2 for at genoprette tv-stationens skrantende økonomi - skal der være politisk enighed om det.

Det siger kulturminister Carina Christensen (K), som ikke endnu vil tage stilling til brugerbetaling eller andre mulige tiltag, før en analyse af mulighederne er klar.

- Når resultatet af analysen foreligger, antagelig omkring 1. december, vil jeg naturligvis orientere medieaftalekredsen herom. Hvis der skal ske ændringer i TV2's rammevilkår, skal det jo være nogle, vi kan blive politisk enige om. Før resultatet af analysearbejdet foreligger, ønsker jeg ikke at udtale mig yderligere om sagen, siger hun i en skriftlig kommentar mandag til Ritzau.

Både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti afviser på forhånd
al snak om brugerbetaling for kanalen.

TV2's økonomi er i en elendig forfatning, og stationens gæld nærmer sig en milliard kroner. Så sent som i august måtte TV2 låne en halv milliard kroner af staten. Derfor arbejder TV2's bestyrelse med en plan, der skal sikre økonomien.

En af overvejelserne er ifølge bestyrelsesformand Lars Liebst at lade
danskerne betale for at zappe ind på kanalen.