Minister besøger støjplagede Morelvej i Odense

Mandag mødtes transportministeren med Odense Kommune og borgere, der er plagede af motorvejsstøj i Odense.

En række repræsentanter fra beboerforeninger, borgmester Anker Boye og kulturrådmand Jane Jegind mødtes mandag formiddag med transport- og bygningsministeren, Hans Christian Schmidt (V).

Det er efter en henvendelse fra Odense Kommune, at ministeren kigger forbi for at drøfte, hvad der kan gøres for at minimere støjpåvirkningen fra motorvejen, der går syd om Odense.

Inden mødet besøgte ministeren Morelvej i Odense SV for selv at opleve støjen.

- Støj er et stigende problem i det moderne samfund. Og jeg anser det for vigtigt, at jeg som minister ved selvsyn oplever de steder, hvor støjen er et mærkbart problem. De mennesker, der lever i nærheden af permanente støjkilder som for eksempel en motorvej, har min store forståelse, siger Hans Christian Schmidt.

Morelvej er en af de veje, der er berørt af støjen fra den nuværende motorvej. Beboerne er blevet lovet, at når det foreliggende motorvejsudvidelsesprojekt er klar, vil støjafskærmningen også blive bedre - men problemet er, at der ikke er fundet penge til en midlertidig støjafskærmning, der kan hjælpe på det nuværende støjniveau.

 

Oversigt

    Oversigt