Minister giver akutfunktion dødsstød

Sundhedsminister Astrid Kragh tvinger i et nyt brev Region Syddanmark til at give akutfunktionen i Svendborg dødsstødet.

Minsteren slår fast, at akutfunktionen kræver et befolkninggrundlag på 200.000 borgere. Det betyder, at borgere i så fald bliver tvunget til Svendborg, selvom det nye supersygehus i Odense ligger tættere på. Derudover kan regionen heller ikke få de 6,3 milliarder kroner til det nye supersygehus, hvis man insisterer på at bevare auktfuntionen.

- Det her brev er dødsstødet til akutfunktionen i Svendborg. Man skal være ualmindelig juleoptimistisk, hvis man skal læse brevet på andre måder, siger regionsrådsmedlem Mette Valentin (Socialistisk Balance) til TV2/FYN.

Næstformanden i regionen er dog endnu ikke klar til at kaste håndklædet i ringen.
- Nu vil jeg vende det med de andre partier, men jeg kan jo godt læse, at regeringen vil lægge så mange sten i vejen for akutfunktionen som overhovedet muligt. Jeg synes, det lugter langt væk af, at det er et spørgsmål om at placere aben i stedet for at give klare svar, siger næstformand i Region Syddanmark, Poul-Erik Svendsen (A), til TV2/FYN.

Oversigt

    Oversigt