Minister griber ind i sag om udsatte

Minister griber ind efter nye tal, der viser at stadig flere i Odense bliver sat ud af deres bolig.

Karen Jespersen (V) vil ændre loven så kommunerne kan gribe ind før familier i økonomiske krise bliver sat på gaden. Men hun vil ikke røre ved kontanthjælpsloft

En undersøgelse fra SFI viser, at antallet af danskere som bliver sat på gaden er steget fra 1.500 i 2002 til 2.600 sidste år. 

I følge SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd - er stigningen især sket i landets fem største byer København, Århus, Odense, Aalborg og Esbjerg.

Vil ikke røre ved kontanthjælpsloftet

Socialminister Karen Jespersen (V) lover at gribe ind for at stoppe at stadig flere familier sættes på gaden på grund af dårlig økonomi. Hun vil ændre loven, så kommunerne tvinges til at gribe ind tidligere, når familier kommer i økonomisk uføre og ikke kan betale huslejen.

En undersøgelse fra Socialforskningsinstituttet (SFI) viser, at antallet af familier, der sættes på gaden er steget fra 1500 i 2002 til 2500 sidste år.

- Vi skal have en samlet indsats, der gør det her til en saga blot i det danske samfund. De her familier har brug for at få hjælp til at få styr på problemerne, få styr på økonomien eller finde en anden lejlighed, siger Karen Jespersen til Ritzau.

Ministeren afviser dog på forhånd at røre ved kontanthjælpsloftet, som blandt andet Socialdemokraterne mener er den direkte årsag til udviklingen.

- Den store stigning i udsættelser er et meget kontant resultat af, at regeringen med kontanthjælpsloftet og starthjælpen øger uligheden i Danmark, siger Socialdemokraternes boligordfører Bjarne Laustsen, der nu kalder Karen Jespersen i samråd om sagen.

Oversigt

    Oversigt