I det fynske folks tjeneste

Minister henter ekspertviden om demens i Odense

I dag besøger sundheds- og ældreministeren et demens-specialiseret plejehjem i Odense for at indsamle viden til en demenshandlingsplan.

Plejecenteret Svovlhatten er et af de plejecentre i Odense, der er specialiseret i demens. Plejecentret er blandt de steder, som sundheds- og ældreministeren, Sophie Løhde, vil vidensdele med. 

- I forbindelse med arbejdet med den kommende demenshandlingsplan tager jeg nu rundt i landet for at lytte til dem, der ved allermest, og har området tæt inde på livet i hverdagen, siger Sophie Løhde.

Efter besøget på plejecenteret besøger hun Kallerupvej, der er et rådgivnings- og kontaktcenter for demensramte og pårørende drevet primært af frivillige kræfter.

I Odense glæder man sig over, at ministeren kommer til byen for at høre om arbejdet med sygdommen. 

- Jeg er glad for, at ministeren gerne vil høre mere om, hvordan vi i Odense arbejder med demens. I fremtiden skal Odense være det sted, man ser hen, når man vil vide, hvordan mennesker med demens får mest mulig livskvalitet, siger Brian Skov Nielsen, ældre- og handicaprådmand i Odense, der skal vise ministeren rundt.  

Sophie Løhde besøger også SDU for at høre om, hvordan man tidligt kan opspore faktorer, som kan have indflydelse på ældres fysiske kunnen og mobilitet.

 

Ved du noget? Så send os et tip