Minister i samråd om æbletræer

Miljøminister Kirsten Brosbøl(S) skal nu i et samråd svare på hvorfor en familie på Langeland ikke må plante æbletræer i deres have.

Det er Venstres Hans Chr. Schmidt, der er formand for Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer, der nu vil have miljøministerens forklaring på, hvorfor Gert Johansson og hans kone ikke må beplante deres 5000 kvadratmeter stor have i Ristinge på Langeland.

- Hvis vi skal til at forklare folk, at de ikke må have to æbletræer i deres have, så tror jeg, at de fleste folk forventer, at vi tager affære, siger Hans Chr. Schmidt.

Parret købte i 2006 grunden midt i Langelands natur. To æbletræer og et syrenhegn blev erklæret ulovligt af Naturstyrelsen, da grunden er landsbrugsjord og ligger inden for kystbeskyttelseslinjen. Johansson ankede dommen om at fjerne æbletræerne, men tabte sagen.

Fredag gik formanden for udvalget for trafik, teknik og miljø i Langelands Kommune, socialdemokraten René Larsen, ind i sagen. Han vil have miljøministeren til at forklare, hvordan to æbletræer på 5000 kvadratmeter kan være et problem.

Samtidig bliver ministeren altså nu kaldt i samråd om den absurde sag om æbletræerne.

- Jeg er ikke stødt på nogen, der synes det er rimeligt at man skal blande sig i om nogen har et par æbletræer stående i deres have, så derfor må vi nu have ministerens forklaring på det her forbud, siger Hans Chr. Schmidt(V).

Oversigt

    Oversigt