Minister: Kommuner skal kunne lukke rockerborge

Justitsministeren vil give kommunerne lovhjemmel til at forbyde rockerborge i villakvarterer.

Justitsminister Søren Pape Poulsen, Kons., der er klar med et lovforslag, som skal sikre større tryghed for danskere, der bor i nærheden af en rockerborg.

- Det ikke rimeligt, at der skal være sådan nogle borgere i villakvarterer. Vi har jo oplevet, at der er blevet skudt efter folk. Det er helt galt og det bliver vi nødt til at sætte ind overfor, siger Søren Pape Poulsen, til DR NYHEDER.

Lovforslaget vil blive fremsat i løbet af dette folketingsår, og det kommer efter en række anbefalinger fra det såkaldte Rockerborgsudvalg.

Odenses nye borgmester, socialdemokraten Peter Rahbæk Juel, kom tirsdag med en klar opfordring til partierne i Folketinget, der forhandler en ny bandepakke.

- Det gælder om at stresse banderne - inden for Grundlovens rammer - og at få gjort det svært for banderne. Det skal blandt andet være lettere at flytte bandernes klubhuse væk fra boligområder, sagde Peter Rahbæk Juel til TV2/FYN tirsdag.

Fyns Politi har gennem det sidste halve år gjort flittigt brug af muligheden for at indføre visitationszoner og lukke bandernes klubhuse. Men politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen fra Fyns Politi ser gerne, at der kommer nye værktøjer til politiet.

- Det ville være rart at have en lovhjemmel til at kunne få bandeklubhusene ud af beboede områder, så beboerne kan være i fred og ro, siger Kit Claudi Grøn-Iversen til TV2/FYN tirsdag.

I følge DR NYHEDER lægger regeringen med forslaget op til, at kommunen i det konkrete tilfælde skal vurdere, om generne fra en rockerborg er så alvorlige, at der er grundlag for at skride ind og sætte en stopper for, at ejendommen fortsat kan bruges som samlingssted.

Oversigt

    Oversigt