Minister-ros til Assens-skole

Pilehaveskolen i Assens er i dag blevet hædret med undervisningsmiljøprisen på 25.000 af børne- og undervisningsminister Christine Antorini.

Klokken 8.15 i morges blev elever, lærere og skoleledere kørt med bussen fra Assens med retning mod København.

Her stod undervisningsministeren klar med en check på 25.000 og en masse rosende ord for nytænkning af læringsformen.

Projekt Udeskole startede tilbage i 2007. Her har praktiske færdigheder dannet basis for den daglige undervisning. Udeskoleprojektet roses for at fremme gode venskaber og for at giver gladere elever og færre konflikter.

- Pilehaveskolen har gjort noget ekstraordinært for at skabe et godt undervisningsmiljø, der kombinerer teori med praksis og fysiske aktivitet udendørs. Mit håb er, at andre skoler vil lade sig inspirere af Pilehaveskolen og selv tage fat på at skabe et bedre undervisningsmiljø. God trivsel er helt afgørende for, at børn og unge kan gennemføre deres skolegang og uddannelse med et godt resultat, siger børne- og undervisningsminister Christine Antorini, der selv overrakte prisen til en glad skoleleder fra Pilehaveskolen.

- Vi er naturligvis rigtig glade for prisen, og for at andre også værdsætter det arbejde, vi gør i dagligdagen. Udeskolen har været en stor succes, siger Mette Karlsson til TV 2/Fyn.

Alle Pilehaveskolens klasser har mindst en udedag om ugen - særlige klasser har tre udedage om ugen året rundt.

Oversigt

    Oversigt