Minister skal kigge på søskenderabat

Folketingsmedlem Lars Chr. Lilleholt vil nu have undervisningsminister Tina Nedergaard til at udlægge reglerne for udbetaling af søskenderabat til fri- og privatskoler.

Lars Chr. Lilleholt er forundret over, at Odense Kommune tilsyneladende ikke har lovhjemmel til at udbale søskenderabat til elever der bruger skolefritidsordningerne i byens fri- og privatkskoler.

- Jeg kan ikke forstå hvis loven giver mulighed for forskelsbehandling. Når man kan få søskenderabat til søskende i folkeskolen, skal man også have det til søskende i privat- og friskoler, siger Lars Chr. Lilleholt.

Det fynske folketingsmedlem vil derfor henvende sig til undervisningsminister Tina Nedergaard for at få slået fast om det kan være rigtigt at loven ikke giver kommunerne mulighed for at yde søskenderrabat til privatskoler.

Hans henvendelser kommer på baggrund af, at Odense Kommune vil fjerne søskenderabatten, da kommunen mener det er ulovligt at udbetale ydelsen.

I følge Poul Knudsen fra Maria Jørgensens privatskole kan det komme til at koste en familie med tre børn 1500-2000 kroner om måneden, hvis søskenderabatten til SFO?erne forsvinder.

Oversigt

    Oversigt