Minister skal redegøre for lukning af kræftafdeling

Lukningen af kræftspecialet på Børneafdelingen på OUH ender nu på socialministerens bord. Hun skal redegøre for konsekvenserne ved den længere transporttid for de kræftsyge børn.

Seksårige Mads er et af de børn der haft glæde af kort afstand til kræftbehandling på børnafdelingen på OUH. Men inden længe flyttes specialfunktionen til Århus eller København.

- Det bliver en katastrofe, når man fremover skal til Skejby eller Rigshospitalet, siger Mads far, Klaus Jespersen.

Det er sundhedsstyrelsen, der har besluttet at nedlægge børnekræftafdelingen i Odense.

- Det giver nogle praktiske problemer i hverdagen, men også nogle sociale problemer i forhold til om familien kan komme på besøg og være en del af sygdomsforløbet, lyder det fra Klaus Jespersen.

Konsekvenser skal belyses

Region Syddanmark erkender at mange børn med kræft får lægere til undersøgesle og behandling.

- Specielt patienter på Fyn får længere afstand til behandling, siger siger sundhedsdirektør i Region Syddanmark, Jens Elkjær.
Sagen ender nu på socialministerens bord.

- Jeg vil bede socialministeren redegøre for hvad dette betyder for børnenes familier, deres skolegang, deres børnehaver og for hvor meget fravær forældrene vil få fra arbejdet. Det vil få konsekvenser, og det skal vi have belyst uanset om der er fagligt belæg for beslutningen eller ej, siger det socialdemokratiske medlem af Folketingets socialudvalg, Julie Skovsby.

Tilbage står de vrede og frustrerede forældre.

- Jeg er målløs over den behandling OUH har fået i det her tilfælde, siger en vred Klaus Jespersen.

Oversigt

    Oversigt