I det fynske folks tjeneste

Minister skal se på enmands-institution

Den særlige enmands-institution til en voldelige og psykotisk 17-årig dreng på Vestfyn bliver nu en sag for Socialminister Eva Kjer Hansen.

-

Den særlige enmands-institution til en voldelige og psykotisk 17-årig dreng på Vestfyn bliver nu en sag for Socialminister Eva Kjer Hansen.

Pia Kristensen fra Dansk Folkeparti har stillet ministeren en række spørgsmål efter at det er kommet frem, at Fyns Amt vil oprette en special-institution til drengen.

- At Fyns Amt opretter en institution, som udelukkende skal tage sig af en enkelt voldelig og psykotisk dreng, er så grotesk, at jeg vil have socialminister Eva Kjer Hansen til at tage stilling til det principielle i sagen og udstikke nogle retningslinjer for, hvor mange ressourcer, der skal kunne anvendes på en enkelt patient, siger Pia kristensen(DF).

Institutionen kommer til at koste omkring fem millioner kroner om året og vil få i alt 15 medarbejdere. 

- Det er klart, at en psykotisk patient skal have den bedst mulige behandling, men jeg tillader mig dels at sætte spørgsmålstegn ved, om denne behandling er den bedste for patienten, dels at gøre opmærksom på, at der bør trækkes en grænse for, hvor mange ressourcer en enkelt patient rimeligvis kan lægge beslag på, siger Pia Kristensen.

Socialministeren skal samtidig undersøge, om alle muligheder er udtømte, eller om Fyns Amt har haft alternativer, som holder sig inden for lovgivningens rammer.