Minister utilfreds med ventetid på OUH

Sundhedsminister Astrid Krag opfordrer OUH til at omskole personale, så røntgenafdelingen kan arbejde hurtigere.

Anne Hansen fra Gudme er kræftpatient og modtager kemobehandling både på OUH og i Århus. Flere gange er hun kørt forgæves til Århus for at få sin behandling.

- Lægen har ikke fået svar på mine scanninger fra Odense, og derfor ved de ikke om de skal fortsætte med kemoterapien, siger Anne Hansen.

Torsdag fortalte TV 2/FYN om Benny Vagn Broustbo, der blev scannet 14. december for at se om kemoen virker mod hans kræftsvulst i bugspytkirtlen. Han har stadig ikke fået svar på prøverne, og kan derfor ikke fortsætte behandlingen.

- Jeg kan sagtens forstå, at det må være ubehageligt at vente på at få besked på om behandlingen virker. Det duer ikke at de skal vente, siger sundhedsminister Astrid Krag(SF) efter TV 2/FYNs indslag.

Foreslår omskoling

Problemet på OUH er, at der mangler radiologer til at analysere resultaterne af scanningerne.

- Man kan ikke fra den ene dag til den anden uddanne radiologer, men jeg vil opfordrer OUH til at kigge på om det ikke er muligt at omskole andre faggrupper til at varetage de opgaver radiologer laver. På Herlev Sygehus har man med succes uddannet radiografer til radiologer, siger Astrid Krag.

I Region Syddanmark vil man dog ikke umiddelbart omskole personalet.

- Det er en ulykkelig situation, men nu skal vi først have afklaret om der er tale om et generelt problem, eller om ventetiden hænger sammen med travlhed i julen, siger næstformanden i Region Syddanmark, Poul-Erik Svendsen(S).

Poul-Erik Svendsen forventer at have en analyse af problemerne på røngtenafdelingen i næste uge.

Oversigt

    Oversigt