Minister vil ikke blande sig i vindmøllesag

Miljøminister Troels Lund Poulsen vil ikke blande sig i sagen om vindmøller i Ejby ved Middelfart.

Middelfarts socialdemokratiske folketingsmedlem Poul Andersen har bedt Miljøminister Troels Lund Poulsen om en afklaring på vindmølle-sagen i Ejby.

Socialdemokraternes Poul Andersen mener, at borgerne og Byrådet i Middelfart Kommune har krav på at vide, hvorvidt regeringen vil gennemføre et landsplandirektiv, der dikterer opstillingen flere store vindmøller nær Ejby.

Derfor har han stillet Miljøministeren en række §20-spørgsmål, for at få klarhed over, om regeringen vil gennemtvinge opsætningen af vindmøllerne nær Ejby. 

Socialdemokraternes Poul Andersen har bedt ministeren klargøre, hvorvidt "regeringen har til intention at gennemtvinge opsætningen af to vindmøller nær Ejby i Middelfart Kommune, forudsat at Middelfart Kommune ikke selv gennemfører opsætningen?"

Og miljøminister Troels Lund Poulsen har nu svaret: 

- Jeg har for indeværende ikke nogen som helst planer om at bringe landsplandirektiver i anvendelse, men jeg har derimod tillid til at kommunerne samlet set tilvejebringer den nødvendige planlægning for vindmøller, så regeringens mål om vedvarende energi kan nås, skriver  miljøminister Troels Lund Poulsen.

link

Oversigt

    Oversigt