Minister vil redde eliteidrætsklasser

Undervisningsministeren og Team Danmark vil kæmpe for, at folkeskolens lukningstruede eliteidrætsklasser kan overleve inden for lovens rammer.

Statsforvaltningen har erklæret eliteidrætsklasserne på Hjalleseskolen i Odense og Vestervangsskolen i Esbjerg for ulovlige, og undervisningsminister Tina Nedergaard (V) har i første omgang taget afgørelsen til efterretning.

Men tirsdag indleder hun et samarbejde med Team Danmark, der skal sikre klassernes overlevelse inden for folkeskolelovens rammer, skriver Politiken.

- Jeg synes, det er enormt positivt, at man dyrker talentudvikling i folkeskolen. Vi skal styrke de stærkeste, siger undervisningsministeren til avisen.

Det glæder de konservatives uddannelsesordfører Rasmus Jarlov:
- Det ville være fuldstændig vanvittigt, hvis ikke folkeskolen fortsat giver de unge mulighed for at dyrke idræt på eliteplan. Klasserne er en kæmpe succes. I første omgang bør løsningen findes inden for lovens rammer. Hvis det ikke kan lade sige gøre, må vi have lavet loven om, siger han til Politiken.

Team Danmark, der samarbejder med folkeskolerne om eliteidrætsklasserne, glæder sig over, at Tina Nedergaard vil kæmpe for eliteidrættens overlevelse i folkeskolen:

- Det er fuldstændig uacceptabelt, hvis ikke eliteidrætsklasserne kan fortsætte. Der skal findes plads til dem i folkeskolen, siger Team Danmarks formand Carl Holst til Politiken.

Oversigt

    Oversigt