Annette Vilhelmsen var i dag på besøg hos Langelænder Pølser i Simmerbølle.
Her produceres de landskendte Langelænder-pølser - men hvis det skal blive ved, så må ministeren være opmærksom på, hvad virksomheden, og andre Langeland-virksomheder har brug for, for at have produktion på øen.
- Det er jo noget af det, som mit besøg her er med til at understøtte: Hvad kan virksomhederne selv gøre, og hvad skal jeg være særligt opmærksom på, og hvordan sikrer vi en god vækst og et stærkt erhvervsliv herhjemme, fortæller Annette Vilhelmsen.
Svært at sælge gode pølser
Kend den på knækket, lyder sloganet, men Langelænder Pølser risikerer selv at knække under den skarpe konkurrence fra udlandet, hvor både kvalitet og lønniveau er væsentligt lavere end i Danmark.
Derfor skal Langelænder leve af at sælge kvalitet. Og her måtte ministeren svare på hvorfor pølse-giganten ikke må brande sig selv på at bruge det bedste af grisen.
- Alle dele fra grisen i dag må deklareres som kød. Det vil sige, at vi har meget svært ved at kommunikere, at vi kun bruger reelle kødstykker i Langelænder-pølserne, forklarer Kristian Kornerup Jensen, der er direktør for Stryhns A/S, Langelænder Pølser. Han fik promte svar fra ministeren.
- Hvis ikke man må mærke med at man har et højkvalitetsprodukt, og at det indeholder kød - og kød af en god kvalitet, så virker det jo ganske vanskeligt. Nu skal jeg finde ud af, hvad der ligger i mærkningsordningerne, og hvad man kan gøre, for at mærke anderledes, lovede Annette Vilhelmsen.
Et ønske mere...
Konkret ville virksomheden også gerne udfordre de rammebetingelser, der i følge dem selv koster fem kroner ekstra per kilo kød i forhold til vores nabolande.
Også her ville ministeren se nærmere på de nuværende regler.