I det fynske folks tjeneste

Ministers kovending koster klaphatkursus

Først afviste undervisningsminister Tina Nedergaard (V) højskolestøtte til et fodboldkursus. Nu ændrer hun holdning, men for sent, lyder det fra højskole.

01:16

Først afviste undervisningsminister Tina Nedergaard (V) højskolestøtte til et fodboldkursus. Nu ændrer hun holdning, men for sent, lyder det fra Ryslinge Højskole.

1 af 2

Det er vanskeligere end som så at arrangere et højskoleophold for fodboldinteresserede.

Det må Ryslinge Højskole nu sande, efter at undervisningsminister Tina Nedergaard (V) er vendt på en tallerken i sagen om højskolens såkaldte "klaphat-kursus", der var planlagt til starten af næste måned i forbindelse med VM i fodbold.

Først gav ministeren kurset en glidende tackling.

Det skete, da Ekstra Bladet for et par måneder siden omtalte kurset som et forløb, hvor deltagerne kunne få hjælp til at vælge en favorit kampøl og spise kvalitetshotdog til - suppleret med en masse VM-fodbold i fjernsynet.

"Højskolerne modtager hvert år store beløb i statsstøtte. Også de korte kurser modtager en del statsstøtte. Men et kursus om fodbold-VM kan næppe leve op til højskolelovens krav om, at kurserne skal være alment dannende," sagde Tina Nedergaard således i april.

Men nu - efter at ministeriet selv har læst Ryslinge Højskoles egen beskrivelse af kurset - ændrer ministeriet holdning og godkender pludselig kurset til statsstøtte

Det fremgår af et brev til højskolen.

En nærmere gennemlæsning af kursets indhold viser nemlig, at det også fokuserer på idrættens betydning, tilskuerkulturens udvikling, og at kurset byder på foredragsholdere.

Eller nærmere: Skulle have budt.

For ministerens udtalelser fra april har gjort, at kun ganske få har tilmeldt sig, lyder det fra forstander Asser Amdisen.

- Vi havde budgetteret med 40 deltagere, der hver skulle have betalt 4000 kroner ud over de 1300 kroner i statstilskud per elev. Men mange har ringet og tvivlet på, kurset ville blive afholdt, og derfor er der nu kun syv tilmeldte. Derfor aflyser vi kurset, siger han.