I det fynske folks tjeneste

Minkavlere i offensiven

Der var massivt besøg, da landets minkavlere søndag inviterede danskerne på besøg for at vise hvordan deres dyr har det.

01:51

1 af 2

Minkavlere skjuler ikke sandheden om deres dyrs ve og vel. Det var hovedbudskabet fra en række minkavlere, der søndag holdt åbent hus, så man selv kunne se, hvordan de små rovdyr trives.

- Jeg synes det er spændende at se en minkfarm. Burene er godt nok små, men jeg går ud fra at avlerne ved hvad de gør, siger Dorte Næsved, der var en af de mange gæster i Allested, hvor minkavler Jens Arne Bøgelund Kristiansen holdt åbent hus.

I alt benyttede flere hundrede fynboer sig af muligheden for at besøge minkavleren i Allested.

- Vi vil gerne nedbryde den mistro og skepis, der er skabt gennem medierne om forholdene for vores mink, siger Jens Arne Bøgelund Christiansen.

Jens Arne Bøgelund Khristiansen har omkring 5000 mink, og han avler 30.000 mink om året. Han er flere gange blevet kåret som landets bedste minkavler.

- Selvfølgelig har dyrene fået lidt ekstra halm i dag, og jeg har også malet og fejet, men ellers får gæsterne et helt realistisk billede af hvordan dyrene har det på en minkfarm, siger avleren.