I det fynske folks tjeneste

Mislykket tyveri i Søndersø

05:23
01:46

Tyvenes anhængertræk blev revet af og efterladt ved Danske Bank i Søndersø

Traileren, der formentlig skulle have været brugt til at køre hæveautomaten væk med

Fra overvågningsvideo

Fra overvågningsvideo

Fra overvågningsvideo

1 af 8

Bilens anhængertræk var ikke stærkt nok, da fire tyve forsøgte at stjæle en hæveautomat i Søndersø på Fyn.

Fire tyveknægte forsøgte natten til onsdag at stjæle en hæveautomat fra Danske Bank i Søndersø på Fyn.

Men det lykkes ikke, for da de forsøgte at trække hæveautomaten ud fra bygningen ved hjælp af bilens anhængertræk, var det ikke stærkt nok, siger vagtchef ved Fyns Politi Bjarne Puggaard.

- Der er noget som tyder på, at gerningsmændene har forregnet sig, i forhold til hvad bilens anhængertræk kunne holde til, for det blev sammen med kofanger og nummerpladen fra bilen fundet på gerningsstedet, siger vagtchef Bjarne Puggaard.

Hæveautomaten kom dog ud trods det ødelagte anhængertræk:

- Gerningsmændene har efterfølgende bakket bilen ind i hæveautomaten, som så er faldet ind i banken, og så har de ved håndkraft slæbt hæveautomaten ud af banken, fortæller vagtchefen.

Hæveautomaten kunne dog ikke være i selve bilen, og da tyvenes trailer ikke kunne efterspændes bilen, blev tyveriet af hæveautomaten ikke fuldbyrdet, siger Bjarne Puggaard.

Traileren stod derfor tilbage ved banken, da politiet nåede frem. Den stod med bagklappen nede, som om den var gjort klart til at skulle anvendes til transport af hæveautomaten.

Det var en beboer i området, der gjorde politiet opmærksom på rumsteren ved banken. Og politiet var kort efter på pletten, for tre patruljevogne var i nærheden. Men tyvene slap væk.

- Vi var ellers rigtig godt placeret i forhold til anmeldelsen, siger Bjarne Puggaard, der er ærgerlig over, at politiet ikke nåede frem i tide.

De fire mænd kørte af sted mod Dallund i en sort Kia Sorento med registreringsnummer GA 92.361, der 11. maj blev meldt stjålet i Ringe.

Banken har lidt større materiel skade efter forbrydelsen.

Ved du noget? Så send os et tip