Embedsmisbrug: Mistænkelige byggesager holdes hemmelige

By- og kulturforvaltningen i Odense Kommune vil ikke fortælle, hvilke byggesager der har givet anledning til at bortvise en medarbejder for embedsmisbrug.

By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune holder det hemmeligt, hvilke sager der har givet anledning til at bortvise en medarbejder fra byggesagskontoret for embedsmisbrug.

TV 2/Fyn havde bedt om aktindsigt i listen over de sager, som forvaltningen mente var så mistænkelige, at medarbejderen blev bortvist for embedsmisbrug den 22. august. Men det er blevet afvist. 

Hemmelig på grund af politianmeldelse

Forvaltningen begrunder afslaget på aktindsigt med, at sagen nu er politianmeldt, og af hensyn til efterforskningen vil forvaltningen ikke oplyse, hvilke sager det handler om.

Da medarbejderen blev bortvist, oplyste forvaltningen, at den havde mistanke om, at der var tale om cirka 25 mistænkelige sager. Forvaltningen mistænker medarbejderen for at have taget betaling for rådgivning i sit private firma, for bagefter at sagsbehandle på byggesagskontoret. 

I første omgang vurderede forvaltningen, at der var tale om sager tilbage fra 2012, men siden har forvaltningen også fundet enkelte mistænkelige sager, som går helt tilbage til 2007. 

Flere ansatte fyret

Siden bortvisningen af den første medarbejder den 22. august, har By- og kulturforvaltningen fyret yderligere to ansatte på byggesagskontoret i forbindelse med sagen om embedsmisbrug.

By- og Kulturforvaltningen har nu hyret et advokatfirma til at lave en ekstern undersøgelse af sagen, og det betyder blandt andet, at samtlige medarbejdere på byggesagskontoret i By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune skal interviewes om sagen. 

Oversigt

    Oversigt