I det fynske folks tjeneste

Mistanke om ulovligt spil på kamp i Otterup

DBU afviser, at der er mistanke om aftalt spil i kampen lørdag mellem Otterup og Ikast i 2. division. Derimod kan der være tale om ulovligt spil.

Måske blev der spillet ulovligt på Otterups kamp lørdag mod Ikast

I følge Sporten.dk opstod der mistanke om aftalt spil - såkaldt match fixing - fordi en asiatisk udseende mand på Otterup Stadion talte bemærkelsesværdigt meget i mobiltelefon under kampen, der endte 5 - 5.

Manden blev midt i anden halvleg kontaktet af Otterups formand Jørgen Leth og en af DBUs dommerinstruktører, som var tilstede for at bedømme dommertrioens arbejde.

Asiaten blev meget nervøs og havde svært ved at forklare sig; men indrømmede tilsidst, at han havde berettet om kampen til en person i Hong Kong.

Han blev efterfølgende bortvist fra kampen.

Manden er studerende i Danmark og DBU har fået hans telefonnummer.

Ikke aftalt spil, men måske ulovligt spil

Søndag afviser DBU, at der var tale om match fixing, som går ud på at en trediepart forsøger at påvirke kampes resultat.

Derimod kan der være tale om, at manden har været involveret i ulovligt spil på kampen.

DBU har tidligere oplevet, at folk i spilleglade kulturer i udlandet spiller på danske fodboldkampe helt ned i ungdomsrækkerne.

Det er en overtrædelse af klubbernes og DBUs kommercielle rettigheder.

Derfor har DBU orienteret Danske Spil om episoden i Otterup lørdag, og i følge Sporten.dk kan der blive tale om politianmeldelse.