Mmh, rygeost på pandekage: - Ej, det er godt!

I anledningen af International Pandekagedag kreerede Gopa to versioner med den fynske specialitet rygeost.

Tirsdag den 13. februar. For nogen blot kendt som tirsdag, for andre som International Pandekagedag.

I Storms Pakhus markeres dagen naturligvis i boden Gopa, der er en sammentrækning af det mere mundrette "gode pandekager". Her er Pernille Dahl Wagner klar på at peppe den internationale fejring op med lidt fynsk kulør.

Hun giver to bud på, hvordan den truede, fynske rygeost kan smelte sammen med varm pandekage. 

Bevar rygeosten

Pernille Dahl Wagner smører den hvide rygeost ud på den gyldne pandekage. Derefter en god skefuld jordbærmarmelade, inden hun folder pandekagen i en trekant.

- Vi prøver, siger hun.

Minuttet efter sætter hun tænderne i pandekagen. 

- Jah. Det tror jeg godt, man kunne. Der skal lidt mindre rygeost og mere syltetøj i næste gang, så tror jeg, den er der, fortæller hun.

Nyt til menukortet

Hun har dog ikke mistet appetitten eller modet og hælder endnu en omgang pandekagedej ud på den varme plade.

Denne gang smører Pernille Dahl Wagner et lidt tyndere lag ud af den hvide ost. Derefter skinkestrimler og et drys chili. 

- Jeg tror, den her er god. Endnu bedre, hvis man fik rørt rygeosten op, forudser Pernille Dahl Wagner.

Endnu en bid pandekage ryger ned.

- Ej, det er godt! Det er godt, det her. 

- Det kunne jeg godt forestille mig at have på menukortet. Hvis vi skal bevare den fynske rygeost, skal den altså på, siger Pernille Dahl Wagner. 

Så næste gang, du er i Storms Pakhus, kan du muligvis sikre rygeostens bevarelse og bestille en pangekage med den røgede ost - og ellers kan du jo lave din egen version derhjemme. 

Oversigt

    Oversigt