I det fynske folks tjeneste

Mobil klinik til misbrugere

Behandlingscenter Odense indviede fredag en mobil klinik til misbrugere.

00:18

Video: Ole Holbech

Den ombyggede minibus kan fra i dag køre ud til misbrugere i Odense kommune.

I bussen kan behandlere fra Behandlingscenter Odense hjælpe misbrugere med alt fra uddeling af medicin til samtaler og mindre behandlinger.

Hidtil har misbrugere være nødt til at møde op på behandlingscentre i Grønlandsgade i Odense, men med bussen kan behandlerne komme til borgerne i stedet.

- Det betyder rigtigt meget, at vi nu har fået bussen. Vi har en del brugere, som har svært ved at komme her af forskellige årsager. Det kan være af arbejdsmæssige- eller psykiske årsager. Ved at møde dem i bussen ser vi brugerne på en helt anden måde, end når de er herinde ved centret, fortæller behandler Anja Hjort fra Behandlingscenter Odense.

Trygfonden har doneret 300.000 kroner til bussen, og Odense Kommune har bevilget 150.000 kroner.

- Vi vil gerne møde borgerne, der hvor borgerne er. Det gælder også misbrugere i kommunen. Vi har nogle borgere, som i dag modtager behandling eller misbrugstilbud her på centret, som er for svage til at komme her. Men vi har også misbrugere i behandling, som er i gang med uddannelse eller arbejde, og de kan have svært ved at møde frem på centret, siger beskæftigelses- og socialrådmand Steen Møller (K).

01:22

Video: Ole Holbech

Luk video