Mobiltelefoni: Større bøder - flere forseelser

Ringer mobiltelefonen, så bliver den taget. Også selvom det er chaufførens telefon, der ringer midt i bytrafikken. Det er tendensen efter næsten et år med store mobil-bøder.

1500 kroner - eller hvad der svarer til ti danske gennemsnits-timelønninger. Så meget koster det, hvis en betjent fanger dig med telefonen ved øret eller med fingrene på tasterne, mens du kører bil.

Men det afskrækker ikke fynboerne fra at bruge telefon og bil på samme tid. Ved udgangen af oktober har der været flere mobil-forseelser end de samme måneder året før - hvor bøderne ellers var 1000 kroner lavere.

- Vi må desværre konstatere, at det ikke har haft nogen effekt at hæve bøderne. Det er utrolig nemt at finde nogen, der enten SMSer eller taler i mobiltelefon, når de er en del af bybilledet, fortæller Jørgen Andersen, der er leder af Færdselspolitiet.

Undskyldninger er der nok af

Han forklarer, at vi har den opfattelse, at vi skal kunne nåes hvor som helst og når som helst - også bag rattet. Undskyldningen er tit, at det var mand, kone eller barn, der ringede - men virkeligheden er, at det ikke er mindre farligt af den grund.

- Vi har eksempler på betjente, der har været tæt på at blive kørt ned ved kontroller, fordi billisterne simpelthen er så uopmærksomme, siger Jørgen Andersen.

For ti år siden kæmpede man med at få danskerne til at spænde sikkerhedsselen. Det har vi lært at gøre efter massive kampagner og store politiindsatser. Det samme skal til, hvis vi skal droppe mobilen.

- Det bliver et langt, sejt træk - men der skal en holdningsændring til, og den vil vi forsøge at skabe med kampagner og kontroller, forklarer færdselschefen.

Bødetaksten for at bruge mobiltelefon under kørslen blev hævet fra 500 til 1500 kroner 1. januar 2012.

Oversigt

    Oversigt