I det fynske folks tjeneste

Modeller læsses ind på den fynske catwalk

Fredag åbner Det Fynske Dyrskue, og dagen inden ankommer udstillingsdyrene i hobetal.

00:24

De heste første ankommer til dyrskuepladsen. Video: Alexander Aagaard

Det Fynske Dyrskue slår dørene op for betalende gæster fredag, men allerede nu ankommer nogle gæster med særlige backstagepas. 

Læs også Michaels Vipse taler ud: Sådan er vores liv på landet

Over 300 heste og næsten 200 kreaturer skal henover weekenden udstilles på den dyrvenlige catwalk, dyrskuepladsen. I disse timer bliver flere af modellerne fragtet ind backstage.

Ved indgange rundt om dyrskuepladsen ankommer de firbenede modeller. Fra Elsesmindes Produktionsskole tjekker 40-50 køer, 12 heste og 2 æsler ind. Her møder de dyrlæge Peter Knold fra Årslev Dyreklinik, der skal gøre backstagespassene gyldige. 

Læs også Det mest besøgte dyrskue i 10 år

- Det er lovpligtigt, at vi skal indsyne dyrene i forbindelse med, at der er dyrskue. Så er vi sikre på, at der ikke kommer nogle dyr ind, der kan bære på en form for smittefare, forklarer Peter Knold.

Dyrlægen kigger blandt andet efter influenzalignende symptomer som matte øjne og snot i næsen. Derudover tjekkes dyrenes øremærker og deres laboratoriesvar. 

Sygdom i besætningen

I år springer ingen kaniner rundt i rampelyset, selvom 40 langørede egentlig var tilmeldt.

- Der er brudt en virussygdom ud i Jylland og på Fyn, og der er vist omkring 80 kaniner, der er døde ovre ved Herrested.

Sygdommen er ekstremt smittefarlig og for at undgå en mindre dødelig katastrofe, bliver kaninerne hjemme fra dyrskuet i år. 

Dyrskuet kan opleves frem til søndag 11. juni.