Mødrehjælpen: Flere jule-trængende

Ansøgninger om julehjælp strømmer ind hos Mødrehjælpen. De har allerede modtaget 29 procent flere end på samme dato sidste år.

Tendensen er den samme over hele landet. Flere og flere søger julehjælp, hvad enten det er hos Mødrehjælpen, Frelsens Hær eller en helt tredje organisation.

På nuværende tidspunkt har 29 procent flere børnefamilier søgt om julehjælp sammenlignet med samme tidspunkt sidste år hos Mødrehjælpen. 

Hele sidste år dumpede 553 fynske ansøgninger ind i postkassen hos Mødrehjælpen. Det tal er næsten nået med to uger tilbage til ansøgningsfristen.

- Vi har på nuværende tidspunkt modtaget rekordmange ansøgninger. Vi er helt overvældede over den store stigning. Der er et enormt stort behov i år, siger Charlotte Wæver, der er rådgivningschef hos Mødrehjælpen i Odense.

Ansøgningerne om julehjælp bliver gennemgået af organisationens socialrådgivere for at sikre, at det er de familier, hvor børnene har det største behov, som modtager julehjælp. 

Julehjælpen bliver indsat på ansøgerens konto, så familien selv får mulighed for at bestemme, hvordan pengene bedst slår til i julen. 

Hos Mødrehjælpen tildeler de i gennemsnit 1200 kroner per familie. Beløbet er udregnet efter antal børn.

Hos Frelsens Hær derimod er der mulighed for at søge om en julekurv med mad eller lignende.

Der er åbent for ansøgninger frem til den 17. december hos Mødrehjælpen.