Mødrehjælpen mangler penge

Mødrehjælpen i Odense forventer næsten 200 ansøgere til deres julehjælp i år. Men de har kun penge til nok til 100 ansøgere.

Helt præcist forventer afdelingen, at 185 familier søger julehjælp i år - ansøgerne får et kontant beløb som støtte til at klare julen. Hjælpen er på 300 kr for et barn og 500 for en enlig voksen.
- Jeg føler mig stærk nok til at få hjælp, og det vil give mig muligheden for at give min søn og mor en julegave, siger Christine Nørrebok, der har søgt om hjælp.

For at sikre synlighed omkring hjælpen har Mødrehjælpen og kvindehåndboldlandsholdet i håndbold lavet en utraditionel julekalender, hvor håndboldpigerne læser breve op fra 24 af de mødre, som har søgt julehjælp hos Mødrehjælpen.

- Vi håber, at kalenderen kan være med til at minde danskerne om, at der faktisk er familier i Danmark, der har virkeligt svært ved at få råd til gaver til børnene. Håndboldpigerne giver en stærk stemme til de familier, som har det svært på grund af arbejdsløshed, skilsmisse, sygdom eller sociale problemer. For dem er julen en ekstra svær tid, hvor det bliver tydeligt, hvor lidt de har at gøre med, siger Mads Roke Clausen, direktør i Mødrehjælpen.

Kalenderen findes på www.moedrehjaelpen.dk. I alt 17 af pigerne fra landsholdet har lagt stemme til brevene.

Man kan søge helt frem til den 22. december.

Sådan støtter du Mødrehjælpen

Oversigt

    Oversigt