I det fynske folks tjeneste

Modvind for fynsk sejler

Den danske 49'er-båd blev tirsdag nummer 14 i tredje sejlads.

Den danske 49'er-båd blev tirsdag nummer 14 i tredje sejlads og dumper ned fra den samlede førsteplads til en delt femteplads i bådklassen.

Det danske 49er team med Allan Nøergaard og fynske Peter Lang lå ellers i front efter mandagens to første sejladser.

Den danske OL-båd i 49'er-klassen fik en skidt start på tirsdagen, hvor den endte som nummer 14 i tredje sejlads. Først fik danskerne tilkendt en 13.-plads, men den blev senere korrigeret til en 14.-plads.

Dermed dumper danske Allan Nørregaard og Peter Lang ned fra den førsteplads, de havde efter mandagens to indledende sejladser. Nu ligger danskerne som en delt nummer fem.

Det kunne dog være gået endnu værre for danskerne, der fik en dårlig start på tirsdagens første sejlads. Men de fik arbejdet sig lidt op i feltet fra en 17.-plads.

Dermed har den danske duo 20 placeringspoint, hvor det gælder om at have færrest af alle. New Zealand er ny båd i front med 11 point, mens Australien har 17 point. To nationer har 19 point, mens den danske båd er en af to både med 20 point.

Der er dog lang vej til medaljeceremonien i 49'er-klassen. Der sejles i alt 15 sejladser og en medaljesejlads, hvor pointene tæller dobbelt, inden OL-medaljerne uddeles.

Senere tirsdag sejles endnu en sejlads i klassen.

/ritzau/

Ved du noget? Så send os et tip