Møde i Skallebølle: Jernbanen skal væk fra vores by

Skallebølle Beboerforening arrangerer mandag aften et borgermøde. De arbejder for, at det ekstra jernbanespor kommer væk fra byen, fordi de frygter for konsekvenserne af en jernbane tæt på.

Skallebølle Beboerforening arrangerer i dag et debat- og borgermøde, hvor linjeføringen af det ekstra jernbanespor over Vestfyn er temaet. En sydlig linjeføring vil gå ud over Skallebølle, mener beboerforeningens formand Otto Greve.

- Den kommer ganske tæt på. Det vil forringe værdien af vores huse, og der er nogle huse, der vil blive eksproprieret, så det er vi selvfølgelig ikke interesseret i, siger Otto Greve til TV 2/FYN.

Nordlig eller sydlig linjeføring
Der skal etableres et tredje spor henover Vestfyn for at sikre timedriften på Fyn og hurtigere tog mellem landsdelene. Der har været flere linjeføringer på tale. En der går nord om motorvejen, og en, der går syd om.  Og så en kombination, der går både nord og syd om. Vejdirektoratet har anbefalet politikerne på Christiansborg den sydlige løsning, og det er den, borgerne i Skallebølle opponerer så kraftigt imod. 

 
 

Derfor er der borgermøde i Vissenbjerg Hallerne klokken 19.00 mandag aften. Forud for mødet har beboerforeningen lavet en underskriftindsamling mod den sydlige linjeføring.

Som Otto Greve siger: Jernbanen skal væk fra vores by. Det er sgu det, vi arbejder for.

Men vil den nordlige linjeføring ikke også gå ud over nogen?

- Jo. Men ud fra en samlet helhed, fra Kauslunde til Odense, vil den ikke ramme så mange huse som her, siger Otto Greve.

Til borgermødet vil der være et panel af politikere, bestående af:

• Henning Hyllested, transportordfører for Enhedslisten
• Erik Christensen, medlem af transportudvalget for Socialdemokraterne
• Jens Henrik Thulesen Dahl, medlem af folketinget og Assens byråd for Dansk Folkeparti
• Poul Poulsen, medlem af Assens byråd for Radikale venstre
• Mikkel Dragmose-Hansen, medlem af Middelfart byråd for SF 

 

 

Oversigt

    Oversigt