I det fynske folks tjeneste

Møgbeskidt sygehuskøkken

1600 patienter fra OUH har gennem flere uger fået mad fra et køkken, der er fyldt med snavs og støv. Fødevarestyrelsen har nu givet sygehuskøkkenet en sur smiley og en bøde.

I følge Fødevarestyrelsen er der snavs og støv på både gulve, fliser og vindueskarme, og derfor skal OUH nu betale en bøde på 20.000 kroner for utilfredsstillende rengøring.

I kontrolrapporten står der blandt andet, at "rengøringen er generelt ikke tilfredsstillende. For eksempel fremstår koloniallageret som snavset med snavs af ældre dato på gulvet, hvor der ikke lige kan fejes. Fliser bagved borde i bageriet fremstår som snavsede".

På OUH er køkkenchefen ked af kritikken fra Fødevarestyrelsen, men erkender at der er problemer med skidt i køkkenet.

-  Selvfølgelig skal der være rent, og jeg da også voldsomt ked af det her, siger køkkenchef Birgitte Lund til fyens.dk.

I følge køkkenchefen hænger den manglende rengøring sammen med at køkkenet har fået nye opgaver med at levere mad til sygehusene i Svendborg, Ringe og Nyborg.

Et eksternt firma er nu gået i gang med en grundig hovedrengøring, og samtidig har OUH iværksat en handlingsplan så patienterne fremover kan få mad fra et rent køkken.