I det fynske folks tjeneste

Mor advarede på Facebook

Moderen til den 15-årige, som sammen med to andre drenge er sigtet for drab på en 72-årig mand i Munkebo, forsøgte allerede i februar at gøre opmærksom på problemer med de unge.

Moderen til den 15-årige drabssigtede advarede forældre i Munkebo om, at grupper af unge var begyndt at blive en plage for de ældre i kvarteret, hvor drabet fandt sted, søndag, skriver BT.

På Facebook skrev hun d. 13. februar:

- Kære alle forældre i Munkebo: Hvis I undrer jer over, at der pludselig er blevet stille i byen og de unge ikke ses på torvet mere, kan det være fordi de fundet nye steder at opholde sig.

Og hun fortsætter:

- P. t. går det ud over nogle af de ældre, som bor bag plejehjemmet. De er der dagligt. Morgen, middag, aften ... sågar ud på natten. De ældre er ikke trygge ved dem mere, da der både bliver drukket, røget og ødelagt ting.

Hun forklarer, at det er meldt til politiet flere gange og at hjemmehjælpen også er træt af de unge, som angiveligt har optrådt truende.

Appel til forældre

Undervejs i hendes indlæg på Facebook kommer det frem, at hendes egen 15-årige søn er blandt de unge.

Hun skriver, at hun har forsøgt at stoppe sønnens adfærd, men erkender, at hun kunne gøre mere:

- Og det vil jeg gøre. Håber bare, at andre vil forsøge at gøre det samme, så vi kan give de ældre en tryg hverdag igen og få dem væk derfra.