Mor klager over alarmcentralen

Efter at have gennemlyttet alarmcentralens bånd for søndag aften, afviser Svendborg Politi at have handlet forkert, da de bad en mor om selv at køre hendes forbrændte datter til sygehuset. Sagen bliver nu rejst over for justitsministeren.

Alarmcentralens handlemåde rejses politisk

Efter at have gennemlyttet alarmcentralens bånd for søndag aften, afviser Svendborg Politi at have handlet forkert, da de bad en mor om selv at køre hendes forbrændte datter til sygehuset. Sagen bliver nu rejst over for justitsministeren

"Det var livsfarlig og uansvarlig kørsel. Min datter skreg og havde ikke sikkerhedssele på, og jeg kørte alt for stærkt", siger Hanne Tvede, mor til Sabrine på halvandet år, der søndag aften blev stærkt forbrændt af skoldhed kaffe.

Hanne Tvede tror ikke på, at Svendborg Politi kan have handlet korrekt, da de bad hende om selv at køre hendes forbrændte datter til behandling. Derfor agter hun nu at klage over alarmcentralens behandling.

"Det kan ikke være rigtigt, at jeg skal have ansvar for transport i sådan en situation. Jeg var fuldstændig i panik og kan kun huske turen i bidder", siger Hanne Tvede.

Svendborg Politi har ikke ønsket at udlevere båndet fra alarmcentralen, da materialet nu kommer til at indgå i en klagesag mod politiet.

Anne Baastrup, folketingsmedlem for SF, vil på baggrund af TV 2/FYNs omtale af sagen rejse spørgsmålet i folketinget.
Hun vil bede justitsminister Frank Jensen(S) svare på, om politiets sundhedsfaglige uddannelse er god nok til at betjene landets alarmcentraler.

Oversigt

    Oversigt