I det fynske folks tjeneste

Mor kræver 50.000 kroner i erstatning

50.000 kroner for tort og uretfærdig frihedsberøvelse. Det er, hvad advokat Jørgen P. Olsen kræver af Fyns Politi på vegne af moren til de to drenge, der omkom i branden i Tommerup.

Moder bør have 50.000 kroner i erstatning, siger advokat Jørgen P. Olsen

Advokat Jørgen P. Olsen mener, at Fyns Politi håndterede sagen om moren fra dødsbranden i Tommerup, helt forkert. Derfor forlanger han nu 50.000 kroner til den 32-årige kvinde, der mistede sine to børn.

- Det, der går galt, er, at politiet udtaler sig på en måde, så alle går og tror, at hun er skyldig. Så en del af beløbet er tort for det enorme pres, politiet har påført hende, siger Jørgen P. Olsen til Fyens Stifstidende.

Den anden del af de 50.000 kroner er erstatning for den uretfærdige frihedsberøvelse, som kvinden ifølge Jørgen P. Olsen blev udsat for lige efter branden.

Her blev kvinden tilbageholdt af politiet efter endt behandling på sygehuset. Politiet måtte dog efter et par timer opgive kravet om varetægtsfængsling, og sætte kvinde på fri fod igen.

Mor og børn sov på 1. sal

Kvinden har tidligere forklaret, at branden formentlig opstod fordi hun glemte et stearinlys og faldt i søvn. Da hun vågnede var alt sort af røg, men der var ingen flammer på førstesalen, hvor moren og børnene sov.

Hun åbnede et vindue, og løb herefter ud af huset efter hjælp uden at få børnene med ud.

Ifølge advokaten viser de tekniske undersøgelser, at ilden kan være opstået efter en kortslutning i en ledning ved kvindens computer, men teknikerne vil heller ikke udelukke, at et stearinlys eller rygning kan være årsag til branden.