Mor til hjerneskadet selvmedicinerer: Ikke tiltro til Lille Glasvej

Karin Koertz er mor til Mikkel, som bor på Odense Kommunes tilbud til folk med erhvervet hjerneskade Lille Glasvej. Men hun mangler tiltro til stedet.

29-årige Mikkel lider af en speciel hjernesygdom. Og det er han blevet opereret for 13 gange. Men i 2014 går noget galt. Han får en kæmpe hjerneblødning. 

Konsekvenserne er blandt andet delvise lammelser i venstre side af kroppen, nedsat syn og udpræget hjernetræthed. 

- Det var jo katastrofalt. Det er noget, vi har frygtet kunne ske, men vi aldrig har troet ville ske, fortæller Karin Koertz.

Efter halvandet års genoptræning flytter Mikkel ind på Lille Glasvej. Et tilbud fra Odense Kommune til folk med erhvervet hjerneskade. Men forventningerne om at de ansatte tog imod Karin Koertz og hendes søn, for at finde ud af hvordan Mikkel skulle tackles, blev ikke indfriet. 

- Vi var der rigtig, rigtig meget og oplevede noget personale, der ikke vidste, hvilket ben de skulle stå på, siger Karin Koertz.

Derfor turde Karin Koertz heller ikke at overlade medicineringen af hendes søn til personalet.

- Det er hårdt som pårørende, fordi man gerne vil give slip, man vil gerne have tillid, man vil gerne tro på et system, som fungerer og kan tage sig af ens nærmeste. Men det havde vi ikke tiltro til, forklarer Mikkels mor. 

Tiltro lider endnu et knæk

TV 2/FYN afslørede i går, at der også er rod med den service Lille Glasvej yder. For er Lille Glasvej et plejecenter eller botilbud?

Det spørgsmål er vigtigt at have svaret på, for der er store forskelle på kravene til de to muligheder. 

Både den ansvarlige rådmand for området, Brian Skov Nielsen (Ø), og forløbschefen for erhvervet hjerneskade i Odense Kommune slår fast, at Lille Glasvej er et plejecenter. 

- Jeg føler mig virkelig taget ved røven. Det er ikke det, vi har sagt ja til, siger Karin Koertz. 

I et referat fra et af familiens møder med kommunen står der:

"Mikkel og familien har besøgt de to botilbud i Odense Kommune, som vil være egnet til Mikkel; Lille Glasvej og Næsbyhus. Der er enighed om, at Lille Glasvej er et botilbud, som er bedst egnet".

Lille Glasvej bliver altså karakteriseret som et botilbud. Et botilbud, hvor Mikkel kan få den hjælp og støtte, han har brug for.  

Brian Skov Nielsen (Ø), sagde sådan her, da han blev spurgt om, hvorvidt Lille Glasvej var blevet solgt som et bosted, mens det i virkeligheden var et plejecenter.

- Jeg ved ikke, hvad vi har solgt det på. Jeg kender ikke det konkrete hændelsesforløb.

Du kan se hele interviewet med Brian Skov Nielsen her. 

 

Oversigt

    Oversigt