Mordbrand for retten

Østre Landsret i Odense indledte i dag retssagen mod en 18-årig mand, der stod bag mordbrand i Stige.

Den 18-årig mand er tiltalt mordbrand, efter at han i november sidste år satte ild til et ældre hus i Odense-forstaden Stige. Husets beboer omkom i branden.

Den omkomne var en 73-årige eneboer. Derfor er den 18-årige er tiltalt efter straffelovens §180, der er den skærpede paragraf for brandstiftelse.

Troede huset var tomt

Den dengang 17-årige meldte sig selv til politiet dagen efter branden.  I grundlovsforhøret erkendte han sig skyldig i brandstiftelse, men han hævdede samtidig, at han ikke troede, at der var nogen hjemme i ejendommen.

Politiet var usikre på, om der skulle være endnu en gerningsmand. Men afhøringer og efterforkning fviste at han havde være alene om det.

Vicekriminalkommissær Jack Liedecke forklarede dengang til TV 2/FYN, at den 17-årige ikke har kunnet forklare, hvorfor han satte ild på gården.

Han havde været i byen med venner, og havde drukket 14 julebryg. Han var meget påvirket af spiritus, da han på vejen hjem satte ild på gården. Han har forklaret, at der bare skulle ske noget.

Straffeloven

Egnet til fængselsstraf

Den 18-årige er tiltalt efter Straffelovens § 180, § 181 stk 1 og 291 stk 2. 
Retslægerådet har vurderet, at den 18-årige er egnet til en almindelig fængselsstraf. 
 
Sagen behandles ved et nævningeting i Østre Landsret i Odense. Sagen begyndte kl 9 i dag.

Under formiddagens afhøring kunne den 18-årige ikke huske ret meget, og på et tidspunkt brød dommeren ind og sagde til den tiltalte:

- Hvad tænkte du. Enhver idiot kan da sige til sig selv, at det er forbundet med livsfare, at sætte ild til et stråtag. 

Hvortil den tiltalte sagde: - Jeg tror ikke jeg tænkte så meget.

Der forventes dom torsdag.

Oversigt

    Oversigt