Morder meldte sig selv efter seks år

Efter seks et halvt år har Odense Politi pludselig fået opklaret et drab, der fandt sted på Roesskovsvej i Odense 1. januar 1995. Den 52-årig Frede Kristensen blev nytårsmorgen dræbt med spark og knivstik. Onsdag meldte drabsmanden sig selv til politiet.

-

Efter seks et halvt år har Odense Politi pludselig fået opklaret et drab, der fandt sted på Roesskovsvej i Odense 1. januar 1995. Den 52-årig Frede Kristensen blev nytårsmorgen dræbt med spark og knivstik. Onsdag meldte drabsmanden sig selv til politiet.


Fik samvittighedskvaler
En 24-årige mand fra Randers ringede onsdag til Odense Politi for at lette sin samvittighed. Selvom han formentlig kunne have levet på fri fod resten af sine dage, følte han pludselig trang til at tilstå et brutalt drab på Roesskovsvej i Odense nytårsmorgen 1995.


Manden blev efterfølgende anholdt i Randers og under afhøringen af manden fremkom der detaljer, så politiet føler sig overbevist om at det er den rigtige mand, der har meldt sig selv.


Strejfning førte til drab
Morderen kendte ikke sit offer, da han kl. 03.30 1. januar 1995 stødte ind i den 52-årige mand på Roesskovsvej. De to mænd strejfede hinanden, og denne bagatel - sammenholddt med problemer i privatlivet - fik den 24-årige mand til at gå amok over for den 52-årige mand. Han blev dræbt med knivstik og spark.


To mand blev sigtet
Få dage efter anholdte politiet en 24-årige og 31-årige mand for drabet. De to mænd blev sigtet, men blev efterfølgende løsladt. Senere blev andre personer også sigtet i mordsagen. Men den 24-årige mand, der er kendt af politiet, har ikke tidligere været inde i billedet.


I følge Herman Overgaard fra Odense Politi, så er det sjældent at gerningsmænd melder sig selv efter så lang tid. Det hænder ofte at sindsforvirrede personer melder sig for at tilstå forskellige forbrydelser, men dennegang er politiet overbeviste om, at de har fat i den rigtige mand.


Varetægtsfængslet
Den 24-årige mand blev torsdag eftermiddag varetægtsfængslet i 26 dage. Inden dørene blev lukket ved grundlovsforhøret erkendte den unge mand, at han havde begået vold med døden til følge overfor Frede Kristensen. Han nægtede sig dog skyldig i drab, men politiet fastholder drabssigtelsen.

Oversigt

    Oversigt