I det fynske folks tjeneste

Mørkøv og Rasmussen mister seksdagessejr i tæt afgørelse

Par nummer syv fejlede sin timing til sidst og manglede kun få meter i at vinde seksdagesløbet.

Michael Mørkøv og Alex Rasmussen var kun nogle få meter fra at vinde seksdagesløbet i Ballerup sent tirsdag.

Danskerne havde fat i halen på hovedfeltet på målstregen, men efter votering blandt den internationale cykelunions kommissærer fik tyskerne Robert Bartko og Marcel Kalz sejren i Ballerup.

Reglerne siger nemlig, at der ikke kan vindes omgange på seksdagesløbets sidste omgang. Derfor hjalp det ikke, at Alex Rasmussen nåede at fange feltet på de sidste meter før målstregen.

Robert Bartko, som kørte sin karrieres sidste seksdagesløb, og Marcel Kalz havde lige udnyttet en dansk rivalisering til at sikre sig den omgang, som bragte dem alene i spidsen for seksdagesløbet.

Marc Hester og tyskeren Leif Lampater havde nemlig lanceret et angreb, som par nummer syv måtte bruge kræfter på at køre ind.

Efter at have taget lidt luft ind, satsede Michael Mørkøv alt med 17 omgange tilbage.

Han kørte op i banen for at få medløb, rejste sig op og bragede af sted i jagten på at generobre den føring, som i kraft af flest point i feltet ville give danskerne sejren.

Det lykkedes ikke, og par nummer syv blev nummer to, mens Marc Hester og hans tyske makker Leif Lampater blev nummer tre.

Alex Rasmussen skal nu koncentrere sig om VM på bane i Colombia sidst i denne måned, mens Michael Mørkøv haster videre til nye opgaver med cykelholdet Tinkoff-Saxo. Den danske mester på landevej kører i næste uge etapeløb i Qatar.

Ved du noget? Så send os et tip